Neem een kijkje in

De behandelingen

De eerste behandeling bestaat uit een intakegesprek, een behandeling en een nagesprek. De daarop volgende behandelingen zullen gericht zijn op de klacht en/of de behoefte van de cliënt. Er wordt gebruik gemaakt van de hieronder genoemde technieken of een combinatie hiervan.

 • Medical Taping
 • Voetrefloxologie
 • Ontspannings massage
 • Bindweefsel massage
 • Sportmassage
 • Dorn therapie
 • Triggerpoints
 • Cupping
 • Breuss massage
 • Medical Taping

  Medical Taping is een nieuwe ontwikkeling binnen het tapen. Men heeft een elastische tape ontwikkeld die de spieren in hun functie kan ondersteunen zonder daarbij de beweging te beperken. Binnen het Medical Taping wordt het bewegen ondersteund,waardoor het lichaamseigen herstelproces wordt geactiveerd. Effecten zijn o.a.:

  - Pijndemping; de liftende werking van de tape geeft een drukvermindering,waardoor de bloedcirculatie en de lymfe afvoer weer worden hersteld en de pijn vermindert
  - Spierfunctie verbeteren door tonusregulatie; de spier kan zich ontspannen of activeren
  - Ondersteunen van de gewrichtfunctie; na verstuikingen, bij instabiliteit of preventief
  - Opheffen van belemmeringen in bloedcirculatie en lymfe afvoer; bij oedeem na trauma
  - Segmentale beïnvloeding. Toepassingen o.a. bij C.O.P.D. en hooikoorts, menstruatiepijn en bij diverse maagklachten.

  Meer informatie over het Medical Taping Concept vindt u op www.fysiotape.nl

 • Voetrefloxologie

  Reflexologie wordt ook wel reflextherapie of voetreflextherapie genoemd. Het is een alternatieve geneeswijze die ervan uit gaat dat alle organen en lichaamsdelen in verbinding staan met plaatsen op de voeten. De reflexologie deelt de voetzool in (sommigen voegen daar ook de handen en de oren aan toe) in zones die corresponderen met delen in het lichaam zoals het hart, de lever enz. en stelt dat de massage van deze zones een onbelemmerde energiedoorstroming in het hele lichaam herstelt en/of onderhoudt, en dat aan de voetzool gevoeld kan worden met welk corresponderend orgaan er iets aan de hand is.

  Refexologie meent dat energiedoorstroming de basis is van onze gezondheid en dat ziekte het gevolg zou zijn van energieblokkeringen. Reflexzonetherapie komt oorspronkelijk uit China.

 • Ontspannings massage

  Deze massage werkt vooral rustgevend en ontspannend op lichaam en geest, het geeft u weer nieuwe energie.

 • Bindweefsel massage

  Bindweefselmassage wordt op de bindweefsellaag toegepast. De storingen in het lichaam zijn het eerst zichtbaar en voelbaar in het onderhuids bindweefsel. Door het prikkelen van bepaalde zenuwvezels via het bindweefsel worden de problemen zodanig aangepakt dat herstel kan plaatsvinden.

 • Sportmassage

  Sportmassage stimuleert de doorbloeding van de spieren en versnelt hierdoor de afvoer van afvalstoffen. Een goede doorbloeding van de spieren doet de kans op blessures verminderen.

 • Dorn therapie

  Dorn Therapie is een milde/zachte manipulatie techniek voor de correctie van heupen, wervels, armen en benen. Ideaal voor mensen met klachten aan het bewegingsapparaat. De Dorn-methode komt uit Duitsland en wordt daar inmiddels wijdverbreid en als bewezen behandelmethode toegepast door o.a. artsen, en therapeuten. In tegenstelling tot andere therapieën waarbij het te korte been kunstmatig langer wordt gemaakt d.m.v. inleg zooltjes ed., wordt met de Dorn methode het te lange been teruggezet op de juiste plaats, mits het been lengte verschil niet een anatomische oorzaak heeft. De Dorn-methode is een zeer milde therapie. Met de duimen worden de wervels op een voorzichtige en rustige manier op hun plaats teruggezet. Dit gebeurt altijd terwijl u een beweging maakt. Tegelijk wordt het bindweefsel tussen de wervels losgemaakt, waardoor de doorbloeding beter wordt. Daardoor voelen mensen zich beter en worden klachten voorkomen en genezen.

  Er zullen eenvoudige zelfhulpoefening als huiswerk meegegeven worden, zodat u ook uzelf kunt behandelen om de juiste positie van gewrichten en wervels te handhaven.

 • Triggerpoints

  Een triggerpoint is een verharding en of verdikking in het spierweefsel. Het zijn kleine knopen die in een spier ontstaan omdat deze overbelast is. Een triggerpoint kan veel pijn doen als je erop drukt. Als een triggerpoint actief is kan hij de spier verzwakken of doen samentrekken. Dit veroorzaakt vaak pijn en of beperking in de bewegingen. Wanneer triggerpoints actief zijn kunnen spieren zich niet meer ontspannen. Triggerpoints kunnen o.a. pijn in nek en kaak, pijn in de onderrug en hoofdpijn veroorzaken. Ze zijn de bron van pijn in gewrichten, zoals de schouder, ellenboog, pols, heup, knie en enkel. Dit wordt vaak aangezien voor artritis, tendinitis, bursitis of letsel aan de gewrichtsbanden. Triggerpoints veroorzaken ook nog andere symptomen, zoals duizeligheid, oorpijn, sinusitis, misselijkheid, maagzuur en hartritmestoornissen. Zelfs fibromyalgie kan zijn oorsprong hebben in triggerpoints. Triggerpointtherapie bestaat uit diepe weefsel massage die rechtstreeks op het triggerpoint wordt gegeven, hierdoor worden de verhardingen en verdikkingen in het spierweefsel weggemasseerd. Daarnaast wordt de cliënt aangeleerd op welke manier hij of zij de zelfbehandeling kan uitvoeren.

  Via de internetsite www.triggerpointcoach.nl kunt u een filmpje bekijken welke informatie geeft over triggerpointtherapie.

 • Cupping

  Cupping Therapie is een behandelwijze die zijn traditie vindt in de Oosterse geneeswijze en al duizenden jaren oud is. De therapie wordt gebruikt om wat in de Oosterse geneeswijze bekend staat als ‘stagnatie’ te verlichten. Cupping heeft een sterke invloed op de huid, de spieren, de bloedsomloop en het zenuwstelsel. Cupping therapie of cupping massage is een intensieve manier om spierknopen te ontspannen. Bovenop en rondom de pijnlijke spier wordt de huid en het bindweefsel stevig gestimuleerd door middel van het vacuüm brengen van de cup. Het onderliggende gebied wordt extreem goed doorbloed en door reflexwerking komt het onderliggende spiergebied tot ontspanning. De cupping dringt diep door tot in de bindweefsellaag, dat zich om spieren en gewrichten bevindt. Ook het gebied tussen de wervels kan ‘losgetrokken’ worden, wat met massage moeilijk is. Door de negatieve druk in de cups wordt de afvoer van verhard vetweefsel bevorderd. Met het opheffen van energieblokkades kan cupping effectief worden toegepast bij spier- en gewrichtsklachten hoofdpijn/migraine rug-, nek- en schouderpijn. Vooral bij spier- en gewrichtspijnen is het effect snel merkbaar. Door de diepe bindweefselmassage worden spieren en huid soepel gemaakt en bindweefselverslakking opgeheven. Je komt zogezegd ‘ruimer in je vel te zitten’. Na een Cupping behandeling voelt men zich mentaal en fysiek een stuk beter!
 • Breuss massage

  Rudolf Breuss ontwikkelde in Duitsland de manuele tussenwervelschijf-behandeling ofwel de Breuss massage en stelde vast dat deze zich heel goed laat combineren met de Dorn therapie.

  De zachte Breuss Massage van de wervelkolom gaat ervan uit dat gedegenereerde tussenwervel-schijven weer kunnen herstellen. Alle cellen worden, ook op hoge leeftijd, steeds weer vernieuwd. De tussenwervelschijven kunnen d.m.v. deze massage gestimuleerd worden, zodat ze weer regenereren met als resultaat dat u minder klachten heeft. De tussenwervelschijf is het kraakbeen tussen de wervels dat ervoor zorgt dat de zenuwen beschermd worden en de wervels elkaar niet raken.

  De Breuss Massage is een hele rustige therapeutische rugmassage, die psychische en lichamelijke blokkades kan oplossen. Er wordt gebruik gemaakt van de Breuss massageolie. In de praktijk is gebleken dat bij spanningsklachten de Breuss massage heel effectief kan zijn. Ook bij menstruatieklachten werkt de Breuss massage pijn verlichtend.

 • Medical Taping
 • Voetrefloxologie
 • Ontspannings massage
 • Bindweefsel massage
 • Sportmassage
 • Dorn therapie
 • Triggerpoints
 • Cupping
 • Breuss massage